Unikt, Handgjort, Retro

Om Vanellus
Min tanke med Vanellus design är att skapa sådant som jag själv tycker om
och varje produkt är UNIK.
Materialet är därför handplockat från bl.a restlager och secondhandbutiker.
Att ge gammalt material nytt liv gör mina produkter miljövänliga.
De är också tillverkade så resurssnålt som möjligt utan onödiga transporter och mellanhänder.
Det finns ingen produkt som är exakt lik en annan och varje är omsorgsfullt HANDGJORD.
Drivkraften till att göra är en lust och en önskan att skapa av gamla skatter att ge produkterna en känsla av svunnet århundrande med en RETRO stil
som väcker minnen men också känns nyskapande.
Utifrån mina idéer av vad som är bra, snyggt och roligt att göra så har jag lyssnat på vänner och kunder och broderat ut min produktion från babykläder till lite större kläder till inredningstextilier till väskor och annat. Du som kund har möjlighet att påverka vad nästa steg är.
Varför Vanellus? Det bästa vårtecknet är min favoritfågel Tofsvipan som heter Vanellus vanellus på latin. Den längtar jag efter hela vintern.

Vanellus historia

Om Vanellus
Jag har min verksamhet i Uddevalla men också på Kinnekulle. Jag kommer förutom webbförsäljning också satsa på försäljning på olika ställen främst i min närmiljö.
Mina första trevande försök gjorde jag i Ulvesunds växthus i Ljungskile en sommarmånad då min första produktion av småbarnskläder kunde ses och handlas. Nästa steg var ett sommarhalvår på Inredningsbutiken Livingroom i Uddevalla, där fanns barnkläder såsom jackor kappor och klänningar upp till 6år. Några plagg fick också vara med på en modevisning på Uddevalla torg. En inomhusmarknad i Lidköping en regnig helg med nya produkter i form av inredningstextil gav inte så mycket inkomster men nya kontakter till verksamhet på Kinnekulle. Vårrundan på Kinnekulle som återkommer första helgen i maj varje år var en fantastiskt rolig upplevelse. Så många besökare som tittade på Vanellus barnkläder och konstaterade att något liknande finns inte, dessutom välsytt och med en stor portion nostalgi. Det var en härlig helg då jag kunde knyta nya kontakter och hitta nya kunder. Lidköpings kultur och porslinsfestival lockade besökarna från vårrundan tillbaks till Vanellus.
Besök Butiken här på hemsidan och ha ögonen på vad som händer under fliken på gång.
Kontakta mig gärna via "kontakt" här på hemsidan om du har frågor eller är intresserad av någon produkt. du kan också nå mig på telefon 0702409281. mvh Mona Fjellström